Végre adalék nélkül és nehéz munkával, szűrésekkel úgy tűnik, hogy a musi elkészült! Préselés előtt kb 5 napot héjon ázott, így illata és íze is jellegzetesen muskotályos.
A teljes szűrés után megy analitikára. Nagyon kíváncsi vagyok. Talán karácsonyra lesz belőle palackozott is.
A furmint megszívat: Nehezen derült, nehezen mozog, mert hideg van. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Ö is héjon ázott persze, állandó keverés mellett. Az illatanyag jó, a must cukorfoka áztatás után nagyon magas. A préselt musté, - nem merem leírni, 28 - nagyon magas! Hát most tovább dolgozom vele.
Hogy mi lesz a továbbiakban? Meg fogok próbálkozni az amforában történő erjesztéssel. Az egyik évfolyamtársam az egyetemen Péter, már régóta igy készít bort . Jó bort!! Érdemes ezzel kapcsolatban Dr. Bene Zsuzsanna, és szerzőtársai értekezését elolvasni.
https://heidrichpince.hu/wp-content/uploads/2023/10/aszu_muskotaly.png326569wpadminhttp://itsource.us/heidrichpince.hu/wp-content/uploads/2019/01/HP-logo1.pngwpadmin2024-11-18 09:20:292024-11-18 09:20:29Vegyszermentes must