Barátaim!

Végre adalék nélkül és nehéz munkával, szűrésekkel úgy tűnik, hogy a musi elkészült! Préselés előtt kb 5 napot héjon ázott, így illata és íze is jellegzetesen muskotályos.

A teljes szűrés után megy analitikára. Nagyon kíváncsi vagyok. Talán karácsonyra lesz belőle palackozott is.

A furmint megszívat: Nehezen derült, nehezen mozog, mert hideg van. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Ö is héjon ázott persze, állandó keverés mellett. Az illatanyag jó, a must cukorfoka áztatás után nagyon magas. A préselt musté, - nem merem leírni, 28 - nagyon magas! Hát most tovább dolgozom vele.

Hogy mi lesz a továbbiakban? Meg fogok próbálkozni az amforában történő erjesztéssel. Az egyik évfolyamtársam az egyetemen Péter, már régóta igy készít bort . Jó bort!! Érdemes ezzel kapcsolatban Dr. Bene Zsuzsanna, és szerzőtársai értekezését elolvasni.

Sok sikert a boroknak és nekem!

Üdvözlettel: Heidrich Endre

sárgamuskotály
Tokaji sárgamuskotály
sárgamuskotály