Minden évben nagyon várjuk azt a pillanatot, amikor elérkezik az első szüret időpontja, és meg lehet ítélni, milyen lesz a bor. Idén ez az időpont szeptember közepére esett, a muskotály szüretelésével.
Ahogy a forró nyárból, a napsütéses órák magas számából és az aszályos időjárásból számítani lehetett rá, a szokásosnál kevesebb termést, ámde nagyon jó minőséget hoztak a tőkék. Muskotályunk cukorfoka 22 lett.
Ha az időjárás is úgy engedi, akkor hétvégén következik a furmint és a hárslevelű a zsadányi területről.
https://heidrichpince.hu/wp-content/uploads/2022/09/szuret_568.png320566wpadminhttp://itsource.us/heidrichpince.hu/wp-content/uploads/2019/01/HP-logo1.pngwpadmin2022-09-22 12:23:162022-09-22 12:23:16Az első szüret