További információk
Szőlőfajta | 100% Furmint |
---|---|
Analízis | Alkoholtartalom, %: 12,50, Cukormentes extrakt tartalom, g/l: 21,3, Cukortartalom, g/l: 1,1, Titrálható sav-tartalom, g/l: 5,4 |
Adottságok | andezit alapú barna erdőtalaj, igen forró nyár, hőhullámokkal, enyhe ősz kiadós esőzésekkel, Zsadányi dűlő |
Borkészítés | Erjesztés módja: irányított, tölgyfahordós érlelés: 6 hónap |
Kiszerelés | 1,5 l; csavarzár |
Palackozás | Palackozva: 2016-ban., Palackszám: 1200 |
Szervírozási javaslat | Az optimális fejlődés érdekében a bort 15 °C alatti hőmérsékleten tárolja., Az optimális fogyasztási idő a palackozást követő 2-5 év., Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 11-12 °C-on |
Gasztronómiai ajánlás | Kevés természetes maradék-cukor tartalma miatt igen kerek, komplex bor benyomását kelti. Érlelt sonkához, kecskesajthoz, aszalt gyümölcsökhöz fogyasztva nyújtja a legtöbb élvezetet. |